Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

INFLUENCE OF STORAGE TECHNOLOGY ON QUALITY OF FRESH HOPS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F14%3A64021" target="_blank" >RIV/60460709:41310/14:64021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    INFLUENCE OF STORAGE TECHNOLOGY ON QUALITY OF FRESH HOPS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    To prevent interrupting the process of drying or picking due to lack or surplus of hops coming out of the picking line, in most cases there is a storage container placed to function as a capacity device. The disadvantage lies in hops layering inside thecontainer, resulting in temperature and humidity rise due to increased cones respiration and insufficient airing, i.e. mustiness. Owing to respiration, cones lose important substances leading to a drop in their quality, or more precisely to a drop in thequality of the final product. The objective of this research was to monitor and verify different technologies in storage of picked hops, comparing them with a check variant. In the course of our measurements we took samples of hops which were put to laboratory analyses detecting toluene conductometric value, content of ? -and ß- bitter acids by spectrophometric method, and the hop storage index (HSI).

  • Název v anglickém jazyce

    INFLUENCE OF STORAGE TECHNOLOGY ON QUALITY OF FRESH HOPS

  • Popis výsledku anglicky

    To prevent interrupting the process of drying or picking due to lack or surplus of hops coming out of the picking line, in most cases there is a storage container placed to function as a capacity device. The disadvantage lies in hops layering inside thecontainer, resulting in temperature and humidity rise due to increased cones respiration and insufficient airing, i.e. mustiness. Owing to respiration, cones lose important substances leading to a drop in their quality, or more precisely to a drop in thequality of the final product. The objective of this research was to monitor and verify different technologies in storage of picked hops, comparing them with a check variant. In the course of our measurements we took samples of hops which were put to laboratory analyses detecting toluene conductometric value, content of ? -and ß- bitter acids by spectrophometric method, and the hop storage index (HSI).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Inovace systémů pěstování a zpracování chmele zaměřená na zvýšení kvality konečného produktu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    45

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    124-128

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus