INFLUENCE OF STORAGE TECHNOLOGY ON QUALITY OF FRESH HOPS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F14%3A64021" target="_blank" >RIV/60460709:41310/14:64021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
INFLUENCE OF STORAGE TECHNOLOGY ON QUALITY OF FRESH HOPS
Popis výsledku v původním jazyce
To prevent interrupting the process of drying or picking due to lack or surplus of hops coming out of the picking line, in most cases there is a storage container placed to function as a capacity device. The disadvantage lies in hops layering inside thecontainer, resulting in temperature and humidity rise due to increased cones respiration and insufficient airing, i.e. mustiness. Owing to respiration, cones lose important substances leading to a drop in their quality, or more precisely to a drop in thequality of the final product. The objective of this research was to monitor and verify different technologies in storage of picked hops, comparing them with a check variant. In the course of our measurements we took samples of hops which were put to laboratory analyses detecting toluene conductometric value, content of ? -and ß- bitter acids by spectrophometric method, and the hop storage index (HSI).
Název v anglickém jazyce
INFLUENCE OF STORAGE TECHNOLOGY ON QUALITY OF FRESH HOPS
Popis výsledku anglicky
To prevent interrupting the process of drying or picking due to lack or surplus of hops coming out of the picking line, in most cases there is a storage container placed to function as a capacity device. The disadvantage lies in hops layering inside thecontainer, resulting in temperature and humidity rise due to increased cones respiration and insufficient airing, i.e. mustiness. Owing to respiration, cones lose important substances leading to a drop in their quality, or more precisely to a drop in thequality of the final product. The objective of this research was to monitor and verify different technologies in storage of picked hops, comparing them with a check variant. In the course of our measurements we took samples of hops which were put to laboratory analyses detecting toluene conductometric value, content of ? -and ß- bitter acids by spectrophometric method, and the hop storage index (HSI).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Inovace systémů pěstování a zpracování chmele zaměřená na zvýšení kvality konečného produktu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
45
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
124-128
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—