Analýza výsledků integrované prevence a omezování znečištění v zařízeních pivovarů a sladoven na návrh BREF a BAT technologií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F14%3A65128" target="_blank" >RIV/60460709:41310/14:65128 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza výsledků integrované prevence a omezování znečištění v zařízeních pivovarů a sladoven na návrh BREF a BAT technologií
Popis výsledku v původním jazyce
Je uvedena metodika a popsány výsledky zpracování žádosti o integrované povolení a následných rozhodnutí příslušných krajských úřadů pro zařízení pivovarsko-sladařského oboru. Na základě těchto podkladů nyl navržen dokument (BREF)k nejlepším dostupným technikám tohoto oboru. Vedle hodnot zdrojů emisí s jejich limitů je uvedena spotřeba tepelné a elektrické energie pro výrobu sladu a piva a také proveden propočet celkové spotřebované energie na jednotku produkce, podobně byla zhodnocena i spotřeba voda jako základ pro posuzování BAT shodných technologií.
Název v anglickém jazyce
Analysis of Resultsof Integrated Pollution Prevention and Control in Breweries and Malt Industry Facilities and the Proposal of BREF and BAT Technologies
Popis výsledku anglicky
The methodology is presented and results are described of the compilation of the request for granting integrated permission for and the subsequent regional office decisions on the implementation of brewerey-malt equipment. On this basis a reference document (BREF) pointing out the best technique of the industry was proposed. Next to emission source values and their limit, the consumptioon of the thermal and electric energy for the úproduction of beer and malt is mentioned and and total energy consumption per unit of production is calculated; a similar method was used for commputing water consumption as a base for the evaluation of BAT conforming technologies.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
52-56
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—