Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza výsledků integrované prevence a omezování znečištění v zařízeních pivovarů a sladoven na návrh BREF a BAT technologií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F14%3A65128" target="_blank" >RIV/60460709:41310/14:65128 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza výsledků integrované prevence a omezování znečištění v zařízeních pivovarů a sladoven na návrh BREF a BAT technologií

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je uvedena metodika a popsány výsledky zpracování žádosti o integrované povolení a následných rozhodnutí příslušných krajských úřadů pro zařízení pivovarsko-sladařského oboru. Na základě těchto podkladů nyl navržen dokument (BREF)k nejlepším dostupným technikám tohoto oboru. Vedle hodnot zdrojů emisí s jejich limitů je uvedena spotřeba tepelné a elektrické energie pro výrobu sladu a piva a také proveden propočet celkové spotřebované energie na jednotku produkce, podobně byla zhodnocena i spotřeba voda jako základ pro posuzování BAT shodných technologií.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of Resultsof Integrated Pollution Prevention and Control in Breweries and Malt Industry Facilities and the Proposal of BREF and BAT Technologies

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology is presented and results are described of the compilation of the request for granting integrated permission for and the subsequent regional office decisions on the implementation of brewerey-malt equipment. On this basis a reference document (BREF) pointing out the best technique of the industry was proposed. Next to emission source values and their limit, the consumptioon of the thermal and electric energy for the úproduction of beer and malt is mentioned and and total energy consumption per unit of production is calculated; a similar method was used for commputing water consumption as a base for the evaluation of BAT conforming technologies.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    52-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus