Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Low-Temperature Carrot Cooking Supported by Pulsed Electric Field-DMA and DETA Thermal Analysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F15%3A67955" target="_blank" >RIV/60460709:41310/15:67955 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s11947-015-1554-4" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s11947-015-1554-4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s11947-015-1554-4" target="_blank" >10.1007/s11947-015-1554-4</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Low-Temperature Carrot Cooking Supported by Pulsed Electric Field-DMA and DETA Thermal Analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with carrot processing that combines the effect of the electric pulse loading with the low-temperature heating. The pulse procedure was formed by one 10-ms long electric pulse (amplitude, 600 V/cm; basic frequency, 20 kHz) on the 160-ms long electric background less than 30 V/cm. The procedure was followed by the combined dynamic mechanical analysis (DMA) and dielectric thermal analysis (DETA) tests with the initial temperature of 30 A degrees C and final temperature of 90 A degrees C. Humidity in the test chamber was kept at 90 % during the whole heating test, with the heating rate of 1 A degrees C/min. During the whole test, both components of the complex modulus of elasticity (DMA) of the specimen as well as both components of the specimen's permittivity (DETA) were registered. A similar test was also performed with other specimens without the initial pulse procedure. Ratios of corresponding data (storage modulus, loss modulus, dielectric constant, and dielectric los

  • Název v anglickém jazyce

    Low-Temperature Carrot Cooking Supported by Pulsed Electric Field-DMA and DETA Thermal Analysis

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with carrot processing that combines the effect of the electric pulse loading with the low-temperature heating. The pulse procedure was formed by one 10-ms long electric pulse (amplitude, 600 V/cm; basic frequency, 20 kHz) on the 160-ms long electric background less than 30 V/cm. The procedure was followed by the combined dynamic mechanical analysis (DMA) and dielectric thermal analysis (DETA) tests with the initial temperature of 30 A degrees C and final temperature of 90 A degrees C. Humidity in the test chamber was kept at 90 % during the whole heating test, with the heating rate of 1 A degrees C/min. During the whole test, both components of the complex modulus of elasticity (DMA) of the specimen as well as both components of the specimen's permittivity (DETA) were registered. A similar test was also performed with other specimens without the initial pulse procedure. Ratios of corresponding data (storage modulus, loss modulus, dielectric constant, and dielectric los

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food and Bioprocess Technology

  • ISSN

    1935-5130

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    2027-2035

  • Kód UT WoS článku

    000360549500003

  • EID výsledku v databázi Scopus