Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of pulse electric field applied to carrot prior to its heating

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F20%3A81868" target="_blank" >RIV/60460709:41310/20:81868 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877420300352?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877420300352?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2020.109936" target="_blank" >10.1016/j.jfoodeng.2020.109936</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of pulse electric field applied to carrot prior to its heating

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The tissue of carrot (variety Jereda) was tested using dynamic mechanical analysis (DMA) combined with dielectric thermal analysis (DETA), in air of 90 percent humidity in temperature scans between 30 and 90 C. Temperature plots of loss tangent were determined. In DETA, based on alternated current of frequency 20 kHz, both components of impedance were continually determined. Pulsed electric field (PEF) was applied prior to the DMA and DETA tests. Four sets of experiments were performed, without PEF (b), with a single 10 ms long pulse given an alternated field of 500 V per cm (c), with two similar pulses at 0,1 s interval (d) and with two similar pulse at 1 s interval (e). The impedance was recalculated giving parameters of a single model represented by parallel connection of a resistor and a capacitor. Three stages of the range of temperature, namely subcritical (30-70 C), critical (70-80 C), and supercritical (80-90 C) were considered. For set b, in subcritical stage, the parameter, Re decreased w

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of pulse electric field applied to carrot prior to its heating

  • Popis výsledku anglicky

    The tissue of carrot (variety Jereda) was tested using dynamic mechanical analysis (DMA) combined with dielectric thermal analysis (DETA), in air of 90 percent humidity in temperature scans between 30 and 90 C. Temperature plots of loss tangent were determined. In DETA, based on alternated current of frequency 20 kHz, both components of impedance were continually determined. Pulsed electric field (PEF) was applied prior to the DMA and DETA tests. Four sets of experiments were performed, without PEF (b), with a single 10 ms long pulse given an alternated field of 500 V per cm (c), with two similar pulses at 0,1 s interval (d) and with two similar pulse at 1 s interval (e). The impedance was recalculated giving parameters of a single model represented by parallel connection of a resistor and a capacitor. Three stages of the range of temperature, namely subcritical (30-70 C), critical (70-80 C), and supercritical (80-90 C) were considered. For set b, in subcritical stage, the parameter, Re decreased w

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

    1873-5770

  • Svazek periodika

    278

  • Číslo periodika v rámci svazku

    August 2020

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1-8

  • Kód UT WoS článku

    000524365300003

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85078237940