Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of different air velocities on convective thin-layer drying of alfalfa for livestock feeding

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A73597" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:73597 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of different air velocities on convective thin-layer drying of alfalfa for livestock feeding

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Alfalfa (Medicago sativa) is widely used as forage which has very high feeding value. The aim of this paper is to inform about the experimental and theoretical investigations of alfalfa drying in thin layer. Special device for convection drying with air flow passing through material from bottom through supporting trays with sieve by constant temperature was used for drying when air velocity was 0,7 m s-1, 1 m s-1, 1,2 m s-1 and 2,0 m s-1. The results were compared with natural convection drying by the same temperature, but with the 0 m s-1 air velocity. The increased air velocity for convection influenced drying process positively. The results show that the differences between the drying with air velocities 1,2 m s-1 and 2 m s-1 are very small, therefore 1,2 m s-1 could be realised as an optimum. The evaluation of measurement results was focused on curves of drying rate, changes in water content and changes of moisture depending on the time and their mutual relations. Experimental data create the bac

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of different air velocities on convective thin-layer drying of alfalfa for livestock feeding

  • Popis výsledku anglicky

    Alfalfa (Medicago sativa) is widely used as forage which has very high feeding value. The aim of this paper is to inform about the experimental and theoretical investigations of alfalfa drying in thin layer. Special device for convection drying with air flow passing through material from bottom through supporting trays with sieve by constant temperature was used for drying when air velocity was 0,7 m s-1, 1 m s-1, 1,2 m s-1 and 2,0 m s-1. The results were compared with natural convection drying by the same temperature, but with the 0 m s-1 air velocity. The increased air velocity for convection influenced drying process positively. The results show that the differences between the drying with air velocities 1,2 m s-1 and 2 m s-1 are very small, therefore 1,2 m s-1 could be realised as an optimum. The evaluation of measurement results was focused on curves of drying rate, changes in water content and changes of moisture depending on the time and their mutual relations. Experimental data create the bac

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20302 - Applied mechanics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    737-744

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85019600617