Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Clover drying process by forced convection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A74749" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:74749 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2017.16.N100" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2017.16.N100</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2017.16.N100" target="_blank" >10.22616/ERDev2017.16.N100</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Clover drying process by forced convection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this paper is to inform about the experimental and theoretical investigations of red clover drying by forced convection. This research is focused on verification of influence of different air velocities on the drying process of red clover in thin layer in mild temperature 22 degree Celsius and rather high relative humidity of air 70 percent. The initial moisture content of clover was determined by gravimetric method using the hot air drying in the electric oven. Special device for convection drying with air flow passing through material from the bottom through supporting trays with a sieve (dimensions of mesh 3 x 4 mm) by constant temperature was used for drying when the air velocity were from 0 to 2 m per s. Changes of clover samples were determined from the measured values of weight using the gravimetric methods. The evaluation of the measurement results was focused on the curves of the drying rate, changes in the water content and changes of moisture depending on the time and their mutu

  • Název v anglickém jazyce

    Clover drying process by forced convection

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper is to inform about the experimental and theoretical investigations of red clover drying by forced convection. This research is focused on verification of influence of different air velocities on the drying process of red clover in thin layer in mild temperature 22 degree Celsius and rather high relative humidity of air 70 percent. The initial moisture content of clover was determined by gravimetric method using the hot air drying in the electric oven. Special device for convection drying with air flow passing through material from the bottom through supporting trays with a sieve (dimensions of mesh 3 x 4 mm) by constant temperature was used for drying when the air velocity were from 0 to 2 m per s. Changes of clover samples were determined from the measured values of weight using the gravimetric methods. The evaluation of the measurement results was focused on the curves of the drying rate, changes in the water content and changes of moisture depending on the time and their mutu

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20302 - Applied mechanics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    16th International Scientific Conference Engineering for Rural Development

  • ISBN

  • ISSN

    1691-3043

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    509-514

  • Název nakladatele

    Latvia University of Agriculture

  • Místo vydání

    Jelgava; Latvia

  • Místo konání akce

    Jelgava; Latvia

  • Datum konání akce

    24. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000416378300076