Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Red clover drying coefficient dependences on air velocity at constant drying temperature

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A77342" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:77342 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.093" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.093</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.093" target="_blank" >10.15159/AR.18.093</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Red clover drying coefficient dependences on air velocity at constant drying temperature

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The clover is widely used as feed of animals and preservation of fodder is an important problem. This paper informs about the experimental and theoretical investigations of red clover (Trifolium pratense) drying by forced convection. This research is focused on verification of influence of different air velocities on the drying process of red clover in thin layer in mild temperatures (22 of clover was determined by gravimetric method using the hot air drying in the electric oven. Special device for convection drying with air flow passing through material from the bottom through supporting trays with a sieve by constant temperature was used for drying with changed air velocity. These results was compared with drying by free convection. Changes of clover samples were determined from the measured values of weight using the gravimetric method. The function of drying coefficient K(t) is determined (using thin layer theory) and theoretical results are compared with experimental results. Using experimental

  • Název v anglickém jazyce

    Red clover drying coefficient dependences on air velocity at constant drying temperature

  • Popis výsledku anglicky

    The clover is widely used as feed of animals and preservation of fodder is an important problem. This paper informs about the experimental and theoretical investigations of red clover (Trifolium pratense) drying by forced convection. This research is focused on verification of influence of different air velocities on the drying process of red clover in thin layer in mild temperatures (22 of clover was determined by gravimetric method using the hot air drying in the electric oven. Special device for convection drying with air flow passing through material from the bottom through supporting trays with a sieve by constant temperature was used for drying with changed air velocity. These results was compared with drying by free convection. Changes of clover samples were determined from the measured values of weight using the gravimetric method. The function of drying coefficient K(t) is determined (using thin layer theory) and theoretical results are compared with experimental results. Using experimental

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    313-319

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85056269987