Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of air velocity on drying dynamics of alfalfa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A76642" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:76642 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2018.17.N293" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2018.17.N293</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2018.17.N293" target="_blank" >10.22616/ERDev2018.17.N293</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of air velocity on drying dynamics of alfalfa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Alfalfa is widely used as feed for animals, and preservation of fodder is an important problem. This paper contains the experimental and theoretical investigations of alfalfa (Medicago sativa) drying by forced convection. This research is focused on verification of the influence of different air velocities on the drying process of alfalfa in thin layer in mild temperatures and rather high relative humidity of air. Using the experimental results relationships between the air velocity and the parameters included in the function of the drying coefficient were determined. This research allows theoretically predicting the drying process depending on the air velocity.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of air velocity on drying dynamics of alfalfa

  • Popis výsledku anglicky

    Alfalfa is widely used as feed for animals, and preservation of fodder is an important problem. This paper contains the experimental and theoretical investigations of alfalfa (Medicago sativa) drying by forced convection. This research is focused on verification of the influence of different air velocities on the drying process of alfalfa in thin layer in mild temperatures and rather high relative humidity of air. Using the experimental results relationships between the air velocity and the parameters included in the function of the drying coefficient were determined. This research allows theoretically predicting the drying process depending on the air velocity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    17th International Scientific Conference Engineering for Rural Development, ERD 2018

  • ISBN

  • ISSN

    1691-3043

  • e-ISSN

    1691-5976

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1470-1475

  • Název nakladatele

    Latvia University of Agriculture

  • Místo vydání

    Jelgava; Latvia

  • Místo konání akce

    Jelgava; Latvia

  • Datum konání akce

    23. 5. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku