Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Improvement of mobile milking parlours in small dairy farms including technical and functional aspects

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A74753" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:74753 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2017.16.N079" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2017.16.N079</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.22616/ERDev2017.16.N079" target="_blank" >10.22616/ERDev2017.16.N079</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Improvement of mobile milking parlours in small dairy farms including technical and functional aspects

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this paper was to show and analyse selected technical parameters of mobile milking parlours, which could help in solving the problem of milking on some dairy farms. The article was based on the experience of operating a specific dairy farm in Poland, intended for 28 cows and using a mobile milking technique. In order to extend the research analyses, model calculations were used, based on the methodology applied in evaluation as well as optimization of parlours, created in the Czech Republic. The results of measurements and calculations in the subject farm were compared against possible future technological improvements and a farm with enlarged capacity of 50 cows. The process of evaluation of the milking parlour parameters was based on the available information and results of previous research conducted in Polish dairy farms in recent years. The time spent on milking and the final specific direct costs are the main parameters, which enable the evaluation and selection of a suitable milking

  • Název v anglickém jazyce

    Improvement of mobile milking parlours in small dairy farms including technical and functional aspects

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper was to show and analyse selected technical parameters of mobile milking parlours, which could help in solving the problem of milking on some dairy farms. The article was based on the experience of operating a specific dairy farm in Poland, intended for 28 cows and using a mobile milking technique. In order to extend the research analyses, model calculations were used, based on the methodology applied in evaluation as well as optimization of parlours, created in the Czech Republic. The results of measurements and calculations in the subject farm were compared against possible future technological improvements and a farm with enlarged capacity of 50 cows. The process of evaluation of the milking parlour parameters was based on the available information and results of previous research conducted in Polish dairy farms in recent years. The time spent on milking and the final specific direct costs are the main parameters, which enable the evaluation and selection of a suitable milking

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20302 - Applied mechanics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    16th International Scientific Conference Engineering for Rural Development

  • ISBN

  • ISSN

    1691-3043

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    402-407

  • Název nakladatele

    Latvia University of Agriculture

  • Místo vydání

    Jelgava; Latvia

  • Místo konání akce

    Jelgava; Latvia

  • Datum konání akce

    24. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000416378300058