Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mechanical behaviour of Arabica coffee (Coffea arabica) beans under loading compression

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A77090" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:77090 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1755-1315/122/1/012100" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1088/1755-1315/122/1/012100</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1755-1315/122/1/012100" target="_blank" >10.1088/1755-1315/122/1/012100</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mechanical behaviour of Arabica coffee (Coffea arabica) beans under loading compression

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The uniformity of the product of the grinding process depends on various factors including the brittleness of the roasted coffee bean and it affects the extraction of soluble solids to obtain the coffee brew. Therefore, the reaching of a certain degree of brittleness is very important for the grinding to which coffee beans have to be subjected to before brewing. The aims of this study to show the mechanical behaviour of Arabica coffee beans from Tobasa (Indonesia) with roasted using different roasting time (40, 60 and 80 minutes at temperature 174 degrees C) under loading compression 225 kN. Universal compression testing machine was used with pressing vessel diameter 60 mm and compression speed 10 mm min(-1) with different initial pressing height ranging from 20 to 60 mm. The results showed that significant correlation between roasting time and the brittleness.

  • Název v anglickém jazyce

    Mechanical behaviour of Arabica coffee (Coffea arabica) beans under loading compression

  • Popis výsledku anglicky

    The uniformity of the product of the grinding process depends on various factors including the brittleness of the roasted coffee bean and it affects the extraction of soluble solids to obtain the coffee brew. Therefore, the reaching of a certain degree of brittleness is very important for the grinding to which coffee beans have to be subjected to before brewing. The aims of this study to show the mechanical behaviour of Arabica coffee beans from Tobasa (Indonesia) with roasted using different roasting time (40, 60 and 80 minutes at temperature 174 degrees C) under loading compression 225 kN. Universal compression testing machine was used with pressing vessel diameter 60 mm and compression speed 10 mm min(-1) with different initial pressing height ranging from 20 to 60 mm. The results showed that significant correlation between roasting time and the brittleness.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20901 - Industrial biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ENVIRONMENT, AND FOOD SECURITY - IOP Conference Series-Earth and Environmental Science

  • ISBN

  • ISSN

    1755-1307

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Název nakladatele

    IOP

  • Místo vydání

    Bristol, UK

  • Místo konání akce

    Medan

  • Datum konání akce

    7. 11. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000445900200100