Mechanical behaviour of Arabica coffee (Coffea arabica) beans under loading compression
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A77090" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:77090 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1088/1755-1315/122/1/012100" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1088/1755-1315/122/1/012100</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1088/1755-1315/122/1/012100" target="_blank" >10.1088/1755-1315/122/1/012100</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Mechanical behaviour of Arabica coffee (Coffea arabica) beans under loading compression
Popis výsledku v původním jazyce
The uniformity of the product of the grinding process depends on various factors including the brittleness of the roasted coffee bean and it affects the extraction of soluble solids to obtain the coffee brew. Therefore, the reaching of a certain degree of brittleness is very important for the grinding to which coffee beans have to be subjected to before brewing. The aims of this study to show the mechanical behaviour of Arabica coffee beans from Tobasa (Indonesia) with roasted using different roasting time (40, 60 and 80 minutes at temperature 174 degrees C) under loading compression 225 kN. Universal compression testing machine was used with pressing vessel diameter 60 mm and compression speed 10 mm min(-1) with different initial pressing height ranging from 20 to 60 mm. The results showed that significant correlation between roasting time and the brittleness.
Název v anglickém jazyce
Mechanical behaviour of Arabica coffee (Coffea arabica) beans under loading compression
Popis výsledku anglicky
The uniformity of the product of the grinding process depends on various factors including the brittleness of the roasted coffee bean and it affects the extraction of soluble solids to obtain the coffee brew. Therefore, the reaching of a certain degree of brittleness is very important for the grinding to which coffee beans have to be subjected to before brewing. The aims of this study to show the mechanical behaviour of Arabica coffee beans from Tobasa (Indonesia) with roasted using different roasting time (40, 60 and 80 minutes at temperature 174 degrees C) under loading compression 225 kN. Universal compression testing machine was used with pressing vessel diameter 60 mm and compression speed 10 mm min(-1) with different initial pressing height ranging from 20 to 60 mm. The results showed that significant correlation between roasting time and the brittleness.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
20901 - Industrial biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ENVIRONMENT, AND FOOD SECURITY - IOP Conference Series-Earth and Environmental Science
ISBN
—
ISSN
1755-1307
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Název nakladatele
IOP
Místo vydání
Bristol, UK
Místo konání akce
Medan
Datum konání akce
7. 11. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000445900200100