Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Describing of drying curves of green coffee beans using mathematical model

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A77307" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:77307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012075" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012075</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012075" target="_blank" >10.1088/1757-899X/420/1/012075</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Describing of drying curves of green coffee beans using mathematical model

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The most important processes in food processing include drying. Generally it is the removal of water from the material for further processing or storage. This study was focused on the analysis of drying process of green coffee beans (Coffee arabica). The green beans, originally from Indonesia, were used in this experiment. Moisture content of beans Mc = 28,1 1,7 % (w.b.) were determined. The beans were dried at different air temperatures Td = 40, 60, 80, 100 and 120 +-1 C. Drying tests were carried out on drying scales (Radwag, MA 50.R, Poland). The test was repeated three times for each temperature. Measured data were analysed by computer software Mathcad 14. Experimental drying curves at different temperatures were determined. The measured values of the drying curves of green coffee beans were fitted and a mathematical model was created. Model coefficients were determined and the proposed model was statistically analysed.

  • Název v anglickém jazyce

    Describing of drying curves of green coffee beans using mathematical model

  • Popis výsledku anglicky

    The most important processes in food processing include drying. Generally it is the removal of water from the material for further processing or storage. This study was focused on the analysis of drying process of green coffee beans (Coffee arabica). The green beans, originally from Indonesia, were used in this experiment. Moisture content of beans Mc = 28,1 1,7 % (w.b.) were determined. The beans were dried at different air temperatures Td = 40, 60, 80, 100 and 120 +-1 C. Drying tests were carried out on drying scales (Radwag, MA 50.R, Poland). The test was repeated three times for each temperature. Measured data were analysed by computer software Mathcad 14. Experimental drying curves at different temperatures were determined. The measured values of the drying curves of green coffee beans were fitted and a mathematical model was created. Model coefficients were determined and the proposed model was statistically analysed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20301 - Mechanical engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    IOP Conference Series: Materials Science and Engineering

  • ISBN

  • ISSN

    1757-8981

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1-5

  • Název nakladatele

    Institute of Physics Publishing

  • Místo vydání

    Medan; Indonesia

  • Místo konání akce

    Medan; Indonesia

  • Datum konání akce

    19. 7. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku