Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Utilization of image analysis for description of drying characteristics of selected tropical fruits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F19%3A79582" target="_blank" >RIV/60460709:41310/19:79582 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://dspace.emu.ee/xmlui/handle/10492/4785" target="_blank" >https://dspace.emu.ee/xmlui/handle/10492/4785</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.19.072" target="_blank" >10.15159/AR.19.072</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Utilization of image analysis for description of drying characteristics of selected tropical fruits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study is focused on the utilization of image analysis for description of dimensions, and colours changes of fruits during drying process. Selected tropical fruits such are banana (Musa acuminata), mango (Magnifera indica) and pineapple (Ananas comosus) originally from North Sumatera in Indonesia were used in this experiment. Sliced pieces of the fruits were dried in experimental oven under temperature 90 C for period of time 180 min and image of fruits samples were recorded by digital camera with HD resolution continuously throughout drying process. With aid of image analysis using Image J software and regarding to drying characteristics the colours and dimensions of the samples were analysed.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization of image analysis for description of drying characteristics of selected tropical fruits

  • Popis výsledku anglicky

    This study is focused on the utilization of image analysis for description of dimensions, and colours changes of fruits during drying process. Selected tropical fruits such are banana (Musa acuminata), mango (Magnifera indica) and pineapple (Ananas comosus) originally from North Sumatera in Indonesia were used in this experiment. Sliced pieces of the fruits were dried in experimental oven under temperature 90 C for period of time 180 min and image of fruits samples were recorded by digital camera with HD resolution continuously throughout drying process. With aid of image analysis using Image J software and regarding to drying characteristics the colours and dimensions of the samples were analysed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10610 - Biophysics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1495-1500

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85067390866