Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Genetic algorithms in optimisation of dried fruits and vegetables quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F13%3A63277" target="_blank" >RIV/60460709:41340/13:63277 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Genetic algorithms in optimisation of dried fruits and vegetables quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work presents the optimization of the quality characteristics of dried apples and celery obtained during the convective drying process with forced air blow and microwave-convection due to the minimization of qualitative changes, such as colour, tasteand smell. For this purpose, the study was performed, during which the samples of apples and celery were dried by methods of convection and microwave-convection. The quality characteristics - taste and smell - determined using a five-point Tilgner's scale, and colour were evaluated using the computer image analysis. Functional dependencies were then formulated, specifying the changes in the examined quality characteristics on the decision variables, which were: the drying rate in case of convective drying and the microwave power for microwave-convection drying. The issue of the optimization constituted a multi-criteria task. Solutions were sought in the area of feasible solutions defined by the limiting conditions. The optimal solution

  • Název v anglickém jazyce

    Genetic algorithms in optimisation of dried fruits and vegetables quality

  • Popis výsledku anglicky

    The work presents the optimization of the quality characteristics of dried apples and celery obtained during the convective drying process with forced air blow and microwave-convection due to the minimization of qualitative changes, such as colour, tasteand smell. For this purpose, the study was performed, during which the samples of apples and celery were dried by methods of convection and microwave-convection. The quality characteristics - taste and smell - determined using a five-point Tilgner's scale, and colour were evaluated using the computer image analysis. Functional dependencies were then formulated, specifying the changes in the examined quality characteristics on the decision variables, which were: the drying rate in case of convective drying and the microwave power for microwave-convection drying. The issue of the optimization constituted a multi-criteria task. Solutions were sought in the area of feasible solutions defined by the limiting conditions. The optimal solution

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Engineering for Rural Development

  • ISBN

  • ISSN

    1691-5976

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    628-632

  • Název nakladatele

    Latvia University of Agriculture

  • Místo vydání

    Jelgava, Latvia

  • Místo konání akce

    Jelgava, Latvia

  • Datum konání akce

    23. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku