Effect of Maize Starch Excipient Properties on Drug Release Rate
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F12%3A43894823" target="_blank" >RIV/60461373:22310/12:43894823 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62243136:_____/12:#0000288
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877705812028391" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877705812028391</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.proeng.2012.07.439" target="_blank" >10.1016/j.proeng.2012.07.439</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Maize Starch Excipient Properties on Drug Release Rate
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the work was to determine the influence of pregelatinized maize starch properties on the dissolution rate of caffeine. The intrinsic dissolution rate apparatus was used to investigate the process of drug dissolution. Dissolution profiles of caffeine mixed with 5 different maize starch samples, using caffeine: starch ratio (4:1), were measured. The dissolution profiles of all caffeine-starch mixtures are presented, as well as the results of the mathematical model, consisting of the equations for caffeine concentration change and for the starch layer change in time. The values of 3 parameters of the dissolution model were estimated using non-linear regression analysis. Caffeine effective diffusivity in swollen starch layer was found to be strongly related to the starch swelling capacity.
Název v anglickém jazyce
Effect of Maize Starch Excipient Properties on Drug Release Rate
Popis výsledku anglicky
The aim of the work was to determine the influence of pregelatinized maize starch properties on the dissolution rate of caffeine. The intrinsic dissolution rate apparatus was used to investigate the process of drug dissolution. Dissolution profiles of caffeine mixed with 5 different maize starch samples, using caffeine: starch ratio (4:1), were measured. The dissolution profiles of all caffeine-starch mixtures are presented, as well as the results of the mathematical model, consisting of the equations for caffeine concentration change and for the starch layer change in time. The values of 3 parameters of the dissolution model were estimated using non-linear regression analysis. Caffeine effective diffusivity in swollen starch layer was found to be strongly related to the starch swelling capacity.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0071" target="_blank" >ED2.1.00/03.0071: Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Procedia Engineering
ISSN
1877-7058
e-ISSN
—
Svazek periodika
42
Číslo periodika v rámci svazku
September
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
482-488
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—