Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Maize Starch Excipient Properties on Drug Release Rate

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F12%3A43894823" target="_blank" >RIV/60461373:22310/12:43894823 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62243136:_____/12:#0000288

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877705812028391" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877705812028391</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.proeng.2012.07.439" target="_blank" >10.1016/j.proeng.2012.07.439</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Maize Starch Excipient Properties on Drug Release Rate

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to determine the influence of pregelatinized maize starch properties on the dissolution rate of caffeine. The intrinsic dissolution rate apparatus was used to investigate the process of drug dissolution. Dissolution profiles of caffeine mixed with 5 different maize starch samples, using caffeine: starch ratio (4:1), were measured. The dissolution profiles of all caffeine-starch mixtures are presented, as well as the results of the mathematical model, consisting of the equations for caffeine concentration change and for the starch layer change in time. The values of 3 parameters of the dissolution model were estimated using non-linear regression analysis. Caffeine effective diffusivity in swollen starch layer was found to be strongly related to the starch swelling capacity.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Maize Starch Excipient Properties on Drug Release Rate

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to determine the influence of pregelatinized maize starch properties on the dissolution rate of caffeine. The intrinsic dissolution rate apparatus was used to investigate the process of drug dissolution. Dissolution profiles of caffeine mixed with 5 different maize starch samples, using caffeine: starch ratio (4:1), were measured. The dissolution profiles of all caffeine-starch mixtures are presented, as well as the results of the mathematical model, consisting of the equations for caffeine concentration change and for the starch layer change in time. The values of 3 parameters of the dissolution model were estimated using non-linear regression analysis. Caffeine effective diffusivity in swollen starch layer was found to be strongly related to the starch swelling capacity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0071" target="_blank" >ED2.1.00/03.0071: Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Procedia Engineering

  • ISSN

    1877-7058

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    42

  • Číslo periodika v rámci svazku

    September

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    482-488

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus