Chemické změny rýže během mikrovlnného ohřevu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013231" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013231 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chemical changes during micorwave treatment of rice
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of microwave treatment of soaked rice is studied in this paper. The soaked rice was treated in microwave (MW) oven at the different processing microwave energy level (maximum 500 W, minimum 90 W), the initial moisture content (10 to 30 %) andtime of treatment. The temperature measurement of treated sample during microwave heating was carried out by means of NoEMI fiber-optic temperature system. For evaluation of microwave heating to physicochemical properties of rice were measured alkali spreading values of rice and surface structure by means the Laboratory Universal Computer Image Analysis - LUCIA G system.
Název v anglickém jazyce
Chemical changes during micorwave treatment of rice
Popis výsledku anglicky
The effect of microwave treatment of soaked rice is studied in this paper. The soaked rice was treated in microwave (MW) oven at the different processing microwave energy level (maximum 500 W, minimum 90 W), the initial moisture content (10 to 30 %) andtime of treatment. The temperature measurement of treated sample during microwave heating was carried out by means of NoEMI fiber-optic temperature system. For evaluation of microwave heating to physicochemical properties of rice were measured alkali spreading values of rice and surface structure by means the Laboratory Universal Computer Image Analysis - LUCIA G system.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
18
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
249-250
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—