Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické změny rýže během mikrovlnného ohřevu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013231" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013231 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chemical changes during micorwave treatment of rice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of microwave treatment of soaked rice is studied in this paper. The soaked rice was treated in microwave (MW) oven at the different processing microwave energy level (maximum 500 W, minimum 90 W), the initial moisture content (10 to 30 %) andtime of treatment. The temperature measurement of treated sample during microwave heating was carried out by means of NoEMI fiber-optic temperature system. For evaluation of microwave heating to physicochemical properties of rice were measured alkali spreading values of rice and surface structure by means the Laboratory Universal Computer Image Analysis - LUCIA G system.

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical changes during micorwave treatment of rice

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of microwave treatment of soaked rice is studied in this paper. The soaked rice was treated in microwave (MW) oven at the different processing microwave energy level (maximum 500 W, minimum 90 W), the initial moisture content (10 to 30 %) andtime of treatment. The temperature measurement of treated sample during microwave heating was carried out by means of NoEMI fiber-optic temperature system. For evaluation of microwave heating to physicochemical properties of rice were measured alkali spreading values of rice and surface structure by means the Laboratory Universal Computer Image Analysis - LUCIA G system.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    18

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    249-250

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus