Vliv klíčení a mikrovlnného ohřevu na složení sacharidů v hrachu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013233" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013233 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea
Popis výsledku v původním jazyce
Effect of germination and microwave heating is the resulting way of the improvement of nutritional quality of legume products - the significant reduction of -galactooligosaccharides. The most important influence for decreasing of -galactooligosaccharides is during the first three days of pea germination. Combined effect of germination and the following microwave treatment and the conventional air drying to final moisture content 12-14 % and the maximum temperature 80 °C is recommended for improving of carbohydrate composition of pea from nutritional point of view.
Název v anglickém jazyce
Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea
Popis výsledku anglicky
Effect of germination and microwave heating is the resulting way of the improvement of nutritional quality of legume products - the significant reduction of -galactooligosaccharides. The most important influence for decreasing of -galactooligosaccharides is during the first three days of pea germination. Combined effect of germination and the following microwave treatment and the conventional air drying to final moisture content 12-14 % and the maximum temperature 80 °C is recommended for improving of carbohydrate composition of pea from nutritional point of view.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
18
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
247-248
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—