Mikrovlnné ošetření a vysoušení naklíčeného hrachu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00013235" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00013235 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microwave treatment and drying of germinated pea
Popis výsledku v původním jazyce
Content of -galactooligosaccharides was reduced to 38 % (Gotik cultivar) and to 45 % (Grana cultivar) of the original value after 2 days of germination. Very interesting results were obtained when microwave heating was used as a preliminary treatment before hot air drying. The contents of soluble carbohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined as criteria of microwave heating effects on chemical composition of germinated pea
Název v anglickém jazyce
Microwave treatment and drying of germinated pea
Popis výsledku anglicky
Content of -galactooligosaccharides was reduced to 38 % (Gotik cultivar) and to 45 % (Grana cultivar) of the original value after 2 days of germination. Very interesting results were obtained when microwave heating was used as a preliminary treatment before hot air drying. The contents of soluble carbohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined as criteria of microwave heating effects on chemical composition of germinated pea
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
20
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
23-30
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—