Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrovlnné ošetření a vysoušení naklíčeného hrachu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00013235" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00013235 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microwave treatment and drying of germinated pea

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Content of &#61537;-galactooligosaccharides was reduced to 38 % (Gotik cultivar) and to 45 % (Grana cultivar) of the original value after 2 days of germination. Very interesting results were obtained when microwave heating was used as a preliminary treatment before hot air drying. The contents of soluble carbohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined as criteria of microwave heating effects on chemical composition of germinated pea

  • Název v anglickém jazyce

    Microwave treatment and drying of germinated pea

  • Popis výsledku anglicky

    Content of &#61537;-galactooligosaccharides was reduced to 38 % (Gotik cultivar) and to 45 % (Grana cultivar) of the original value after 2 days of germination. Very interesting results were obtained when microwave heating was used as a preliminary treatment before hot air drying. The contents of soluble carbohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined as criteria of microwave heating effects on chemical composition of germinated pea

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    20

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    23-30

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus