Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008436" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008436 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/03:00021242
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying
Popis výsledku v původním jazyce
Germination of gain legumes is one of effective way possible to decrease high content of alfa-galactooligosaccharides, which undesirably affects the nutritive value and consumption of legumes. After 2 days of germination the contents of alfa-galactooligosaccharides were reduced to 39% and 45 % of oiginal value. Germinated pea was then dried to final moisture content 12-14 %. The very interested results were obtained when microwave heating was used as preliminary treatment before hot air drying. Contentof soluble cabohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined for the evaluation of microwave heating to chemical composition of germinated pea.
Název v anglickém jazyce
Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying
Popis výsledku anglicky
Germination of gain legumes is one of effective way possible to decrease high content of alfa-galactooligosaccharides, which undesirably affects the nutritive value and consumption of legumes. After 2 days of germination the contents of alfa-galactooligosaccharides were reduced to 39% and 45 % of oiginal value. Germinated pea was then dried to final moisture content 12-14 %. The very interested results were obtained when microwave heating was used as preliminary treatment before hot air drying. Contentof soluble cabohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined for the evaluation of microwave heating to chemical composition of germinated pea.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Science and Biotechnology
ISSN
1226-7708
e-ISSN
—
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
KR - Korejská republika
Počet stran výsledku
113
Strana od-do
213-218
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—