Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008436" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008436 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/03:00021242

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Germination of gain legumes is one of effective way possible to decrease high content of alfa-galactooligosaccharides, which undesirably affects the nutritive value and consumption of legumes. After 2 days of germination the contents of alfa-galactooligosaccharides were reduced to 39% and 45 % of oiginal value. Germinated pea was then dried to final moisture content 12-14 %. The very interested results were obtained when microwave heating was used as preliminary treatment before hot air drying. Contentof soluble cabohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined for the evaluation of microwave heating to chemical composition of germinated pea.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying

  • Popis výsledku anglicky

    Germination of gain legumes is one of effective way possible to decrease high content of alfa-galactooligosaccharides, which undesirably affects the nutritive value and consumption of legumes. After 2 days of germination the contents of alfa-galactooligosaccharides were reduced to 39% and 45 % of oiginal value. Germinated pea was then dried to final moisture content 12-14 %. The very interested results were obtained when microwave heating was used as preliminary treatment before hot air drying. Contentof soluble cabohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined for the evaluation of microwave heating to chemical composition of germinated pea.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Mikrovlnný ohřev při výrobě potravin</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Science and Biotechnology

  • ISSN

    1226-7708

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    KR - Korejská republika

  • Počet stran výsledku

    113

  • Strana od-do

    213-218

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus