Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv reakčních podmínek na průběh enzymové hydrolýzy laktosy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004008" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv reakčních podmínek na průběh enzymové hydrolýzy laktosy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován vliv pH, teploty a typu substrátu na enzymovou hydrolýzu laktosy pomocí beta-galaktosidas Maxilact a Lactozym. Optimální teplota je 37°C, pH 7. Přítomnost bílkovin v mléce a v syrovátce zvyšuje stupeň hydrolýzy ve srovnání s hydrolýzou permeátu syrovátky nebo v pufru.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of reaction conditions on enzymatic hydrolysis of lactose

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of pH, temperature and type of substrate on enzyme hydrolysis of lactose by b-galactosidases Maxilact and Lactozym to glucose and galactose was studied.Optimal temperature is 37°C, pH 7. Presence of proteins in milk and whey enhaces of hydrolysis degree in comparison with whey permeate or buffer system.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2001 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2001

  • ISBN

    80-86238-12-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    154-158

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    25. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku