Klíčení - jedna z možností zvýšení nutriční jakosti luštěnin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004045" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004045 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Klíčení - jedna z možností zvýšení nutriční jakosti luštěnin
Popis výsledku v původním jazyce
Po dvou dnech klíčení se snížil obsah a-galaktosidů o 41- 43 % původní hodnoty. Naklíčený hrách a sušený naklíčený hrách byly použity pro přípravu pokrmů, jejichž sensorická hodnota byla hodnocena jako vysoká.
Název v anglickém jazyce
Germination - one of possibilities for increasing of nutritive value of legumes
Popis výsledku anglicky
After 2 days of gemination content of a-galactosides was reduced about 41 - 43 % original value. Germinated pea and dry germinated pea were used for dish preparation. The sensory value of dishes was evaluated as high.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek z konference s mezinárodní účastí Aktuální poznatky v oblasti jakosti zemědělské a potravinářské produkce
ISBN
80-902436-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
35-38
Název nakladatele
Výzkumný ústav pícninářský
Místo vydání
Troubsko u Brna
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
7. 11. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—