Proteolysis and Consistency Changes of "Gouda" and "Eidamský blok" Cheeses During Ripening
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004426" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004426 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Proteolysis and Consistency Changes of "Gouda" and "Eidamský blok" Cheeses During Ripening
Popis výsledku v původním jazyce
Gouda cheese with different time of ripening (4 weeks, 4, 10, and 14 months) and Eidamský blok cheese (4 weeks) was evaluated in composition and by its rheological and sensory properties. The level of proteolysis was measured by determination of nitrogenous compound fractions and electrophoretic determination of proteolysis products. The hardness increased, elasticity cohesiveness decreased with ripening time. The electrophoretic evaluations showed the number of products of ß-caseins hydrolysis.
Název v anglickém jazyce
Proteolysis and Consistency Changes of "Gouda" and "Eidamský blok" Cheeses During Ripening
Popis výsledku anglicky
Gouda cheese with different time of ripening (4 weeks, 4, 10, and 14 months) and Eidamský blok cheese (4 weeks) was evaluated in composition and by its rheological and sensory properties. The level of proteolysis was measured by determination of nitrogenous compound fractions and electrophoretic determination of proteolysis products. The hardness increased, elasticity cohesiveness decreased with ripening time. The electrophoretic evaluations showed the number of products of ß-caseins hydrolysis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
Neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
19
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
67-72
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—