Smažení potravin z pohledu chemika
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004494" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004494 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Smažení potravin z pohledu chemika
Popis výsledku v původním jazyce
Při smažení se zlepšuje sensorická jakost, ale postupně se zhoršuje jakost smažicího oleje. Nutriční hodnota smažené potraviny se mírně zhoršuje, ale sensorická jakost značně roste.
Název v anglickém jazyce
Food frying from chemist´s point of view
Popis výsledku anglicky
The sensory value of food increases on frying, but the nutritional value decreases. The degradation of frying oil limits its use. Food components influence the degradation of frying oil.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
95
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
616-620
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—