Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antifungal activity of lauric acid derivatives against Aspergillus niger

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004753" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004753 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antifungal activity of lauric acid derivatives against Aspergillus niger

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antifungal effects of lauric acid and four lauric acid derivatives (monolauroylglycerol, D-laurate A, T-laurate A, 6-O-lauroysucrose) were tested on the spore germination and the growth rate of Aspergillus niger DMF 0801. The results showed that thetested substances varied in their antifungal activity and they also confirmed the relation of the structure of tested substances and their antifungal effects.

  • Název v anglickém jazyce

    Antifungal activity of lauric acid derivatives against Aspergillus niger

  • Popis výsledku anglicky

    The antifungal effects of lauric acid and four lauric acid derivatives (monolauroylglycerol, D-laurate A, T-laurate A, 6-O-lauroysucrose) were tested on the spore germination and the growth rate of Aspergillus niger DMF 0801. The results showed that thetested substances varied in their antifungal activity and they also confirmed the relation of the structure of tested substances and their antifungal effects.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F98%2F0653" target="_blank" >GA525/98/0653: Antimikrobiální účinnost derivátů mastných kyselin</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Food Research and Technology

  • ISSN

    1438-2377

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    213

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    488-490

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus