Antimikrobiální účinky potravinářských emulgátorů na bázi kyseliny laurové vůči bakteriím mléčného kvašení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006805" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006805 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antimikrobiální účinky potravinářských emulgátorů na bázi kyseliny laurové vůči bakteriím mléčného kvašení
Popis výsledku v původním jazyce
Derivatives of lauric acid are known to have some antimicrobial properties that are greatly dependent on the degree of substitution . The inhibitoty effect of the two derivatives of lauric acid with diffefrent hydrophilic part of molecule was investigated. The first tested substance was 1-lauroylglycerol that is preliminantly soluble in fat, the second one was 6-O-lauroylsucrose predominantly soluble in water. Antimicrobial properties were tested against four lactic acid bacteria.
Název v anglickém jazyce
Antimicrobial effect of food emulsifiers bases on lauric acid against lactic acid bacteria
Popis výsledku anglicky
Derivatives of lauric acid are known to have some antimicrobial properties that are greatly dependent on the degree of substitution . The inhibitoty effect of the two derivatives of lauric acid with diffefrent hydrophilic part of molecule was investigated. The first tested substance was 1-lauroylglycerol that is preliminantly soluble in fat, the second one was 6-O-lauroylsucrose predominantly soluble in water. Antimicrobial properties were tested against four lactic acid bacteria.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů, výsledky přehlídek a sborník semináře: Mléko a sýry 2002.
ISBN
80-86238-21-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
118-123
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko technologická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
17. 1. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—