Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv podmínek solení na výtěžnost výroby sýrů holandského typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004823" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004823 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv podmínek solení na výtěžnost výroby sýrů holandského typu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla sledována výtěžnost výroby sýrů Eidamský blok při 5 různých podmínkách solení (kncentrace NaCl 16-18,5%hm, teplota 10,5-16°C). Při současném zvýšení koncentrace NaCl a snížení teploty solení byly zjištěny srovnatelné ztráty hmotnosti sýrů. Při zvýšení koncentrace NaCl o 2,5% společně se zvýšením teploty solení o 6°C došlo k poklesu výtěžnosti průměrně o 0,2 kg sýrů na 100 kg mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Brining Condition on Yield of Dutch-type Cheese

  • Popis výsledku anglicky

    The mass balance sheet of production of cheese "Eidamský blok" (40% FDM) was performed for five different brining conditions (range of salt concentration from 16 to 18.5%(w/w) and temperature 10.5 - 16°C). The comparable loss of cheese mass was observedfor simultaneous increase of salt concentration and decrease of brining temperature. The concurrent increase of brining temperature by 6°C and salt concentration by 2.5% led to reduction of cheese yield on average by 0.2 kg/100kg.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena Alimentorum XII, - zborník prednášok a posterov

  • ISBN

    80-88985-39-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    99-103

  • Název nakladatele

    ŠVS Slovenskej republiky Bratislava

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku