Vliv podmínek solení na výtěžnost výroby sýrů holandského typu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004823" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004823 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv podmínek solení na výtěžnost výroby sýrů holandského typu
Popis výsledku v původním jazyce
Byla sledována výtěžnost výroby sýrů Eidamský blok při 5 různých podmínkách solení (kncentrace NaCl 16-18,5%hm, teplota 10,5-16°C). Při současném zvýšení koncentrace NaCl a snížení teploty solení byly zjištěny srovnatelné ztráty hmotnosti sýrů. Při zvýšení koncentrace NaCl o 2,5% společně se zvýšením teploty solení o 6°C došlo k poklesu výtěžnosti průměrně o 0,2 kg sýrů na 100 kg mléka.
Název v anglickém jazyce
Influence of Brining Condition on Yield of Dutch-type Cheese
Popis výsledku anglicky
The mass balance sheet of production of cheese "Eidamský blok" (40% FDM) was performed for five different brining conditions (range of salt concentration from 16 to 18.5%(w/w) and temperature 10.5 - 16°C). The comparable loss of cheese mass was observedfor simultaneous increase of salt concentration and decrease of brining temperature. The concurrent increase of brining temperature by 6°C and salt concentration by 2.5% led to reduction of cheese yield on average by 0.2 kg/100kg.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena Alimentorum XII, - zborník prednášok a posterov
ISBN
80-88985-39-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
99-103
Název nakladatele
ŠVS Slovenskej republiky Bratislava
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—