Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant Status of Hops and Hop Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006802" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006802 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant Status of Hops and Hop Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The method based on inhibition of formation blue-green ATBS+ cation by antioxidants we have applied to study polyphenol materials of hops and hop products in relation to their antioxidant activity. The highest content of total polyphenols and total antioxidant activity were found in fine aroma hops and hop pellets the lowest ones in domestic and foreign typical high alpha varieties. Upon dependence on original hops variety the flavonoids (+)-catechin, rutin and (+)-epicatechin were found as major components and chlorogenic acid, o-coumaric acid, protocatechuic acid, naringenin and ferrulic acid were determined as minor constituents. The oxidation conditions commonly lowered measured values however in different range.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant Status of Hops and Hop Products

  • Popis výsledku anglicky

    The method based on inhibition of formation blue-green ATBS+ cation by antioxidants we have applied to study polyphenol materials of hops and hop products in relation to their antioxidant activity. The highest content of total polyphenols and total antioxidant activity were found in fine aroma hops and hop pellets the lowest ones in domestic and foreign typical high alpha varieties. Upon dependence on original hops variety the flavonoids (+)-catechin, rutin and (+)-epicatechin were found as major components and chlorogenic acid, o-coumaric acid, protocatechuic acid, naringenin and ferrulic acid were determined as minor constituents. The oxidation conditions commonly lowered measured values however in different range.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Brewing Science Group BULLETIN 2002, 4th Technical Meeting, Oporto, PortugalPorto

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    4-13

  • Název nakladatele

    Europe Brewing Convention

  • Místo vydání

    Zoeterwoude

  • Místo konání akce

    Nizozemí

  • Datum konání akce

    4. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku