Antioxidant Status of Hops and Hop Products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006802" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006802 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antioxidant Status of Hops and Hop Products
Popis výsledku v původním jazyce
The method based on inhibition of formation blue-green ATBS+ cation by antioxidants we have applied to study polyphenol materials of hops and hop products in relation to their antioxidant activity. The highest content of total polyphenols and total antioxidant activity were found in fine aroma hops and hop pellets the lowest ones in domestic and foreign typical high alpha varieties. Upon dependence on original hops variety the flavonoids (+)-catechin, rutin and (+)-epicatechin were found as major components and chlorogenic acid, o-coumaric acid, protocatechuic acid, naringenin and ferrulic acid were determined as minor constituents. The oxidation conditions commonly lowered measured values however in different range.
Název v anglickém jazyce
Antioxidant Status of Hops and Hop Products
Popis výsledku anglicky
The method based on inhibition of formation blue-green ATBS+ cation by antioxidants we have applied to study polyphenol materials of hops and hop products in relation to their antioxidant activity. The highest content of total polyphenols and total antioxidant activity were found in fine aroma hops and hop pellets the lowest ones in domestic and foreign typical high alpha varieties. Upon dependence on original hops variety the flavonoids (+)-catechin, rutin and (+)-epicatechin were found as major components and chlorogenic acid, o-coumaric acid, protocatechuic acid, naringenin and ferrulic acid were determined as minor constituents. The oxidation conditions commonly lowered measured values however in different range.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Brewing Science Group BULLETIN 2002, 4th Technical Meeting, Oporto, PortugalPorto
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
4-13
Název nakladatele
Europe Brewing Convention
Místo vydání
Zoeterwoude
Místo konání akce
Nizozemí
Datum konání akce
4. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—