Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Distinguishing raw, pasteurized, UHT-treated and bath-sterilized commercial milks by their interaction with immunoprobes against caseins and whey proteins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006834" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006834 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Distinguishing raw, pasteurized, UHT-treated and bath-sterilized commercial milks by their interaction with immunoprobes against caseins and whey proteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antibodies were raised against ten immunogens (five native and the same five pasteurized milk proteins). Competitive enzyme immunoassay with these antibodies were used to assess their ability to distinguish the type of heat treatment that the milk had undergone. Measuring the immunoreactivity of raw milk and commercial heat-treated milks resulted in the finding that the use of a combination of the two most suitable antibodies (against native alpha-lactalbumin and beta-lactoglobulin) allowed significantcategorization of milks as raw, pasteurized, UHT-treated or bath-sterilized.

  • Název v anglickém jazyce

    Distinguishing raw, pasteurized, UHT-treated and bath-sterilized commercial milks by their interaction with immunoprobes against caseins and whey proteins

  • Popis výsledku anglicky

    Antibodies were raised against ten immunogens (five native and the same five pasteurized milk proteins). Competitive enzyme immunoassay with these antibodies were used to assess their ability to distinguish the type of heat treatment that the milk had undergone. Measuring the immunoreactivity of raw milk and commercial heat-treated milks resulted in the finding that the use of a combination of the two most suitable antibodies (against native alpha-lactalbumin and beta-lactoglobulin) allowed significantcategorization of milks as raw, pasteurized, UHT-treated or bath-sterilized.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F99%2F1507" target="_blank" >GA525/99/1507: Antikaseinové imunochemické sondy ke kontrole termického a proteolytického ošetření mléka</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Italian Journal of Food Science

  • ISSN

    1120-1770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    207-215

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus