Distinguishing raw, pasteurized, UHT-treated and bath-sterilized commercial milks by their interaction with immunoprobes against caseins and whey proteins
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006834" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006834 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Distinguishing raw, pasteurized, UHT-treated and bath-sterilized commercial milks by their interaction with immunoprobes against caseins and whey proteins
Popis výsledku v původním jazyce
Antibodies were raised against ten immunogens (five native and the same five pasteurized milk proteins). Competitive enzyme immunoassay with these antibodies were used to assess their ability to distinguish the type of heat treatment that the milk had undergone. Measuring the immunoreactivity of raw milk and commercial heat-treated milks resulted in the finding that the use of a combination of the two most suitable antibodies (against native alpha-lactalbumin and beta-lactoglobulin) allowed significantcategorization of milks as raw, pasteurized, UHT-treated or bath-sterilized.
Název v anglickém jazyce
Distinguishing raw, pasteurized, UHT-treated and bath-sterilized commercial milks by their interaction with immunoprobes against caseins and whey proteins
Popis výsledku anglicky
Antibodies were raised against ten immunogens (five native and the same five pasteurized milk proteins). Competitive enzyme immunoassay with these antibodies were used to assess their ability to distinguish the type of heat treatment that the milk had undergone. Measuring the immunoreactivity of raw milk and commercial heat-treated milks resulted in the finding that the use of a combination of the two most suitable antibodies (against native alpha-lactalbumin and beta-lactoglobulin) allowed significantcategorization of milks as raw, pasteurized, UHT-treated or bath-sterilized.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F99%2F1507" target="_blank" >GA525/99/1507: Antikaseinové imunochemické sondy ke kontrole termického a proteolytického ošetření mléka</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Italian Journal of Food Science
ISSN
1120-1770
e-ISSN
—
Svazek periodika
14
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
207-215
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—