Towards a recognition of dried milk in milk products using antibodies against milk proteins
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008551" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008551 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Towards a recognition of dried milk in milk products using antibodies against milk proteins
Popis výsledku v původním jazyce
During processing, cow milk is submitted to various heat-treatments, which are used primarily for milk preservation and shelf-life extension. However, changes in its composition during heating may affect its nutritional and organoleptic properties. Therefore, for process control it is important to know the extent of the heat treatment. Immunoassays could be good alternative techniques for this purpose. In the past, we described a possibility to distinguish raw, pasteurized, UHT-treated and sterilizedmilk by immunochemical tool (Fukal L. et al., Ital. J. Food Sci. 14, 207 (2002)). Now, we are using the collection of antibodies against whey proteins and caseins for an estimation of dried milk in milk products like milk drinks, yogurts and cheeses.
Název v anglickém jazyce
Towards a recognition of dried milk in milk products using antibodies against milk proteins
Popis výsledku anglicky
During processing, cow milk is submitted to various heat-treatments, which are used primarily for milk preservation and shelf-life extension. However, changes in its composition during heating may affect its nutritional and organoleptic properties. Therefore, for process control it is important to know the extent of the heat treatment. Immunoassays could be good alternative techniques for this purpose. In the past, we described a possibility to distinguish raw, pasteurized, UHT-treated and sterilizedmilk by immunochemical tool (Fukal L. et al., Ital. J. Food Sci. 14, 207 (2002)). Now, we are using the collection of antibodies against whey proteins and caseins for an estimation of dried milk in milk products like milk drinks, yogurts and cheeses.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VIIth International Conference on Agri-Food Antibodies
ISBN
91-576-6590-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
111
Název nakladatele
neuveden
Místo vydání
SLU Service/Repro
Místo konání akce
Upssala, Sweden
Datum konání akce
10. 9. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—