Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Towards a recognition of dried milk in milk products using antibodies against milk proteins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008551" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008551 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Towards a recognition of dried milk in milk products using antibodies against milk proteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During processing, cow milk is submitted to various heat-treatments, which are used primarily for milk preservation and shelf-life extension. However, changes in its composition during heating may affect its nutritional and organoleptic properties. Therefore, for process control it is important to know the extent of the heat treatment. Immunoassays could be good alternative techniques for this purpose. In the past, we described a possibility to distinguish raw, pasteurized, UHT-treated and sterilizedmilk by immunochemical tool (Fukal L. et al., Ital. J. Food Sci. 14, 207 (2002)). Now, we are using the collection of antibodies against whey proteins and caseins for an estimation of dried milk in milk products like milk drinks, yogurts and cheeses.

  • Název v anglickém jazyce

    Towards a recognition of dried milk in milk products using antibodies against milk proteins

  • Popis výsledku anglicky

    During processing, cow milk is submitted to various heat-treatments, which are used primarily for milk preservation and shelf-life extension. However, changes in its composition during heating may affect its nutritional and organoleptic properties. Therefore, for process control it is important to know the extent of the heat treatment. Immunoassays could be good alternative techniques for this purpose. In the past, we described a possibility to distinguish raw, pasteurized, UHT-treated and sterilizedmilk by immunochemical tool (Fukal L. et al., Ital. J. Food Sci. 14, 207 (2002)). Now, we are using the collection of antibodies against whey proteins and caseins for an estimation of dried milk in milk products like milk drinks, yogurts and cheeses.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VIIth International Conference on Agri-Food Antibodies

  • ISBN

    91-576-6590-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    111

  • Název nakladatele

    neuveden

  • Místo vydání

    SLU Service/Repro

  • Místo konání akce

    Upssala, Sweden

  • Datum konání akce

    10. 9. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku