Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The recognition of dried milk in milk products using anti-protein ELISA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008550" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008550 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The recognition of dried milk in milk products using anti-protein ELISA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During processing, cow milk is submitted to various heat-treatments, which are used primarily for milk preservation and shelf-life extension. However, changes in its composition during heating may affect its nutritional and organoleptic properties. Efficient control of thermal processing is important because of prevention of overheating which may adversely affect milk proteins. Some authors used electrophoretic and chromatographic procedures. Immunoassay could be good alternative technique for this purpose. It has many advantages in terms of specificity, speed, easy of use, requires little equipment, does not involve handling toxic chemicals, can be formated either for high sample throughput or single analyses and is increasingly receiving industrial and regulatory approval. In the past, we described a possibility to distinguish raw, pasteurized, UHT-treated and sterilized milk by immunochemical tool (Fukal L. et al., Ital. J. Food Sci. 14, 207 (2002)). Now, we are using the collection

  • Název v anglickém jazyce

    The recognition of dried milk in milk products using anti-protein ELISA

  • Popis výsledku anglicky

    During processing, cow milk is submitted to various heat-treatments, which are used primarily for milk preservation and shelf-life extension. However, changes in its composition during heating may affect its nutritional and organoleptic properties. Efficient control of thermal processing is important because of prevention of overheating which may adversely affect milk proteins. Some authors used electrophoretic and chromatographic procedures. Immunoassay could be good alternative technique for this purpose. It has many advantages in terms of specificity, speed, easy of use, requires little equipment, does not involve handling toxic chemicals, can be formated either for high sample throughput or single analyses and is increasingly receiving industrial and regulatory approval. In the past, we described a possibility to distinguish raw, pasteurized, UHT-treated and sterilized milk by immunochemical tool (Fukal L. et al., Ital. J. Food Sci. 14, 207 (2002)). Now, we are using the collection

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    1st International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Book of Abstracts

  • ISBN

    80-7080-528-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    92

  • Název nakladatele

    VŠCHT

  • Místo vydání

    FIRMA-JK

  • Místo konání akce

    CZ

  • Datum konání akce

    5. 11. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku