Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000187" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,519 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to a monitoring of selected attributes of the quality of heat treated milk produced in the Czech Republic. Senzoric changes were found in five samples of pasteurized milk in 35 of investigated ones. The mean value of freezing point of heat treated milk was -0,519 oC, and the mean content of free fatty acid was 47,53 mmol.kg-1milk fat. Differences in freezing point and free fatty acids between pasteurized and UHT milk were found. The seasonal variance was noted.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuálne problémy riešené v agrokomplexe. Medzinárodní vedecký seminár pracovníků. Sborník vedeckých prác.

  • ISBN

    80-8069-477-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    394

  • Strana od-do

    349-352

  • Název nakladatele

    SPU Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    19. 11. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku