Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bod mrznutí konzumního tepelně ošetřeného mléka v ČR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000943" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000943 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Freezing point of heat-treated drinking milk in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the Czech Republic, the freezing point of milk is presently used as a quality indicator of cows' raw milk as well as of heat-treated drinking milk, and its limit value is &#8804;-0.520°C. Of the total of 295 drinking milk samples examined in a periodof one year, 145 were samples of pasteurized milk and 150 were samples of UHT milk. In compliance with the Czech State Standard 57 05 38, the freezing point was determined by a thermistor cryoscope. The mean measured value of the freezing point of heat-treated drinking milk was -0.515°C +/- 0.0078. A total of 207 (70.2%) samples of heat-treated drinking milk, i.e. 93 (64.1%) samples of pasteurized and 114 (76%) samples of UHT milk, were found above the maximum limit value. Unsatisfactory results of themonitoring of the freezing point of drinking milk emphasize the need for a reassessment of the current system of milk quality evaluation with respect to this quality index.

  • Název v anglickém jazyce

    Freezing point of heat-treated drinking milk in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    In the Czech Republic, the freezing point of milk is presently used as a quality indicator of cows' raw milk as well as of heat-treated drinking milk, and its limit value is &#8804;-0.520°C. Of the total of 295 drinking milk samples examined in a periodof one year, 145 were samples of pasteurized milk and 150 were samples of UHT milk. In compliance with the Czech State Standard 57 05 38, the freezing point was determined by a thermistor cryoscope. The mean measured value of the freezing point of heat-treated drinking milk was -0.515°C +/- 0.0078. A total of 207 (70.2%) samples of heat-treated drinking milk, i.e. 93 (64.1%) samples of pasteurized and 114 (76%) samples of UHT milk, were found above the maximum limit value. Unsatisfactory results of themonitoring of the freezing point of drinking milk emphasize the need for a reassessment of the current system of milk quality evaluation with respect to this quality index.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    156-163

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus