Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of isocitric acid content in fruit juices - detection of authenticity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006868" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006868 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of isocitric acid content in fruit juices - detection of authenticity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three different analytical procedures for the determination of DL-isocitric acid content in citrus fruit juices were compared. The DL-isocitric acid is an important marker in multicomponent procedures for the evaluation of authenticity and quality of fruit products. The compared procedures were the new proposed CITP procedure using coupled two capillaries, reverse phase HPLC method and enzymic procedure (Boehringer Mannheim). The optimised CITP electrolyte system was: 6 mM-HCl + 3.8 mM- BisTrisPropan +2 mM-CaCl2 + 0.05% HPMC (LE) and 5 mM-MES + 1mM-BisTrisPropan (TE). The best correlation was found between the CITP and enzymic procedure (r = 0.956, n=6), the other cross correlation coefficients were 0.850 and 0.748 for HPLC - enzymic and HPLC - CITP respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of isocitric acid content in fruit juices - detection of authenticity

  • Popis výsledku anglicky

    Three different analytical procedures for the determination of DL-isocitric acid content in citrus fruit juices were compared. The DL-isocitric acid is an important marker in multicomponent procedures for the evaluation of authenticity and quality of fruit products. The compared procedures were the new proposed CITP procedure using coupled two capillaries, reverse phase HPLC method and enzymic procedure (Boehringer Mannheim). The optimised CITP electrolyte system was: 6 mM-HCl + 3.8 mM- BisTrisPropan +2 mM-CaCl2 + 0.05% HPMC (LE) and 5 mM-MES + 1mM-BisTrisPropan (TE). The best correlation was found between the CITP and enzymic procedure (r = 0.956, n=6), the other cross correlation coefficients were 0.850 and 0.748 for HPLC - enzymic and HPLC - CITP respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    J. Food Composition and Analysis

  • ISSN

    0889-1575

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    685-691

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus