Determination of isocitric acid content in fruit juices - detection of authenticity
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006868" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006868 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of isocitric acid content in fruit juices - detection of authenticity
Popis výsledku v původním jazyce
Three different analytical procedures for the determination of DL-isocitric acid content in citrus fruit juices were compared. The DL-isocitric acid is an important marker in multicomponent procedures for the evaluation of authenticity and quality of fruit products. The compared procedures were the new proposed CITP procedure using coupled two capillaries, reverse phase HPLC method and enzymic procedure (Boehringer Mannheim). The optimised CITP electrolyte system was: 6 mM-HCl + 3.8 mM- BisTrisPropan +2 mM-CaCl2 + 0.05% HPMC (LE) and 5 mM-MES + 1mM-BisTrisPropan (TE). The best correlation was found between the CITP and enzymic procedure (r = 0.956, n=6), the other cross correlation coefficients were 0.850 and 0.748 for HPLC - enzymic and HPLC - CITP respectively.
Název v anglickém jazyce
Determination of isocitric acid content in fruit juices - detection of authenticity
Popis výsledku anglicky
Three different analytical procedures for the determination of DL-isocitric acid content in citrus fruit juices were compared. The DL-isocitric acid is an important marker in multicomponent procedures for the evaluation of authenticity and quality of fruit products. The compared procedures were the new proposed CITP procedure using coupled two capillaries, reverse phase HPLC method and enzymic procedure (Boehringer Mannheim). The optimised CITP electrolyte system was: 6 mM-HCl + 3.8 mM- BisTrisPropan +2 mM-CaCl2 + 0.05% HPMC (LE) and 5 mM-MES + 1mM-BisTrisPropan (TE). The best correlation was found between the CITP and enzymic procedure (r = 0.956, n=6), the other cross correlation coefficients were 0.850 and 0.748 for HPLC - enzymic and HPLC - CITP respectively.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
J. Food Composition and Analysis
ISSN
0889-1575
e-ISSN
—
Svazek periodika
15
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
685-691
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—