Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení nitrovaných polycyklických aromatických uhlovodíků a jejich prekursorů v biotických matricích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00014768" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00014768 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of nitrated polycyclic aromatic hydrocarbons and their precursors in biotic matrices

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Analytical method for the determination of ultra-trace levels of nitro-PAHs in food and various biotic matrices has been developed and GC-MS/NCI technique was used for the identification / quantitation of target analytes. Performance characteristics of implemented method were obtained through thorough in-house validation procedure. The main sources of uncertainties were critically evaluated, possible strategies of their elimination / minimisation were considered and consequently employed. Examination ofreal-life samples of various foodstuffs (complete human diet, mate tea, pumpkin seed oil, parsley, sausages) was performed in this study.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of nitrated polycyclic aromatic hydrocarbons and their precursors in biotic matrices

  • Popis výsledku anglicky

    Analytical method for the determination of ultra-trace levels of nitro-PAHs in food and various biotic matrices has been developed and GC-MS/NCI technique was used for the identification / quantitation of target analytes. Performance characteristics of implemented method were obtained through thorough in-house validation procedure. The main sources of uncertainties were critically evaluated, possible strategies of their elimination / minimisation were considered and consequently employed. Examination ofreal-life samples of various foodstuffs (complete human diet, mate tea, pumpkin seed oil, parsley, sausages) was performed in this study.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OK%20377" target="_blank" >OK 377: Přítomnost a rizika nitrovaných Polycyklických aromatických uhlovodíků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    982

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

    127-143

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus