Stanovení nitrovaných polycyklických aromatických uhlovodíků a jejich prekursorů v biotických matricích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00014768" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00014768 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of nitrated polycyclic aromatic hydrocarbons and their precursors in biotic matrices
Popis výsledku v původním jazyce
Analytical method for the determination of ultra-trace levels of nitro-PAHs in food and various biotic matrices has been developed and GC-MS/NCI technique was used for the identification / quantitation of target analytes. Performance characteristics of implemented method were obtained through thorough in-house validation procedure. The main sources of uncertainties were critically evaluated, possible strategies of their elimination / minimisation were considered and consequently employed. Examination ofreal-life samples of various foodstuffs (complete human diet, mate tea, pumpkin seed oil, parsley, sausages) was performed in this study.
Název v anglickém jazyce
Determination of nitrated polycyclic aromatic hydrocarbons and their precursors in biotic matrices
Popis výsledku anglicky
Analytical method for the determination of ultra-trace levels of nitro-PAHs in food and various biotic matrices has been developed and GC-MS/NCI technique was used for the identification / quantitation of target analytes. Performance characteristics of implemented method were obtained through thorough in-house validation procedure. The main sources of uncertainties were critically evaluated, possible strategies of their elimination / minimisation were considered and consequently employed. Examination ofreal-life samples of various foodstuffs (complete human diet, mate tea, pumpkin seed oil, parsley, sausages) was performed in this study.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OK%20377" target="_blank" >OK 377: Přítomnost a rizika nitrovaných Polycyklických aromatických uhlovodíků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Chromatography A
ISSN
0021-9673
e-ISSN
—
Svazek periodika
982
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
17
Strana od-do
127-143
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—