Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of continuous chromatographic separation in sugar processing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008362" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008362 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of continuous chromatographic separation in sugar processing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work deals with application of continuous counter-current chromatographic separation station in sugar technology. There are two main targets in this study: (1) Changes in sugar technology: simplification of sugar processing by sucrose crystallizationo from chromatographic extract without any previous demanding chemical processing and (2) higher valorisaton of waste material and intermediates from sugar processing by isolation of high quality substances. The chromatographic pilot plant KCHS-SMB-8 which was developed by the Department of Carbohydrate Chemistry and Technology ICT Prague and the firm MIKROPUR Hradec Kralove, was used for this purpose. The process was focused on separation of various model mixtures of sucrose/salt and sucrose/betain.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of continuous chromatographic separation in sugar processing

  • Popis výsledku anglicky

    The work deals with application of continuous counter-current chromatographic separation station in sugar technology. There are two main targets in this study: (1) Changes in sugar technology: simplification of sugar processing by sucrose crystallizationo from chromatographic extract without any previous demanding chemical processing and (2) higher valorisaton of waste material and intermediates from sugar processing by isolation of high quality substances. The chromatographic pilot plant KCHS-SMB-8 which was developed by the Department of Carbohydrate Chemistry and Technology ICT Prague and the firm MIKROPUR Hradec Kralove, was used for this purpose. The process was focused on separation of various model mixtures of sucrose/salt and sucrose/betain.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    100

  • Strana od-do

    509-513

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus