Mlynářská jakost potravinářské pšenice a postup laboratorního stanovení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008408" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008408 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mlynářská jakost potravinářské pšenice a postup laboratorního stanovení
Popis výsledku v původním jazyce
Laboratorní mlýn CD1 auto Chopin byl použit pro vypracování metody laboratorního zámelu pšenice včetně způsobu standardní přípravy zrna před mletím. Metoda byla ověřena na 4 vzorcích komerční pšenice různé mlynářské kvality. Stejným postupem byl provedenlaboratorní zámel 10odrůd pšenice ze sklizně 2003. Opakovatelnost zkoušky prokázala průkazné rozdíly mlynářských znaků jednotlivých vzorků pšenice, zejména výtěžnost mouk a dle Mohse
Název v anglickém jazyce
Milling wheat quality and form of laboratory testing
Popis výsledku anglicky
Laboratory Mill CD1 auto Chopin was used for proposal of laboratory milling test of wheat including method for standard operations before own milling (cleaning, tempering). Milling test was approved on 4 commercial wheat samples and 10 variety samples (harvest 2003). Error of test was calculated and within it was found significant differences of basic milling parameters as yield of flour or Mohse number
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
QUALIMA 2001 - Sborník semináře
ISBN
1213-5380
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
150
Strana od-do
13-16
Název nakladatele
MEZOS a.s.
Místo vydání
Hradec Králové
Místo konání akce
Hradec Králové
Datum konání akce
26. 5. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—