Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologické znaky vybraných odrůd pšenice pro cereální užití - vliv podmínek a ročníku pěstování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017781" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017781 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologické znaky vybraných odrůd pšenice pro cereální užití - vliv podmínek a ročníku pěstování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv lokality pěstování potravinářské pšenice v oblasti středních Čech byl sledován na souborech vzorků, odebíraných při dodávce do průmyslového mlýna v létech 2004-2005. Laboratorně vyrobená mouka na mlýně Chopin CD 1 byla hodnocena analytickými a reologickými znaky a pokusným pečením. Také charakteristiky standardně připraveného těsta byly popsány třemi simulovanými fázemi fermentace. Pomocí analýzy rozptylu (Tukeyův test) byl popsán vliv lokality a ročníku pěstování na sledované znaky jakosti mouky,těsta a pečiva. Ze třech sledovaných míst pěstování byla potvrzena oblast, kde bez ohledu na vliv klimatických podmínek ročníku byly hlavní technologické znaky podprůměrné.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological notes of wheat varieties - the influence of crop and place wheat production

  • Popis výsledku anglicky

    Influence of wheat production place at a middle czech region was observed at samples obtained from an industrial mill supply at 2004 - 2005 years. Wheat fine flour produced at a Chopin mill CD1 was evaluated by means of analytical and rheological features and a baking test. Characteristics of standard prepared dough were described at three period of fermentation. Influence of crops year and growing places were calculated by Tukey test. From three tested regions and without climatic condition of crop season, one place was proved as unfit for planting of wheat for a bakery use.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění a ochraně rostlin

  • ISBN

    80-86908-03-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    201-206

  • Název nakladatele

    VÚP Troubsko

  • Místo vydání

    Troubsko

  • Místo konání akce

    Troubsko

  • Datum konání akce

    23. 11. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku