Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of egg white lysozyme by on-line coupled CITP-CZE technique

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008446" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008446 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of egg white lysozyme by on-line coupled CITP-CZE technique

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Chemical Technology Prague, Prague, Czech Republic An on-line coupled capillary isotachophoresis # capillary zone electrophoresis method for the determination of lysozyme in selected food products is described. The optimized electrolyte system consistedof 10 mM NH4OH 20 mM acetic acid (leading electrolyte), 5 mM -aminocaproic acid 5 mM acetic acid (terminating electrolyte), and 20 mM -aminocaproic acid 5mM acetic acid 0.1% m/v hydroxypropylmethylcellulose (background electrolyte). A clear separation oflysozyme from other components of acidic sample extract was achieved within 15 min. Method characteristics, i.e., linearity (0#50 g/mL), accuracy (recovery 96 5%), intra-assay (3.8%), quantification limit (1 g/ml), and detection limit (0.25 g/mL) were determined. Low laboriousness, sufficient sensitivity and low running costs are important attributes of this method. The developed method is suitable for the quantification of the egg content in egg pasta.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of egg white lysozyme by on-line coupled CITP-CZE technique

  • Popis výsledku anglicky

    Chemical Technology Prague, Prague, Czech Republic An on-line coupled capillary isotachophoresis # capillary zone electrophoresis method for the determination of lysozyme in selected food products is described. The optimized electrolyte system consistedof 10 mM NH4OH 20 mM acetic acid (leading electrolyte), 5 mM -aminocaproic acid 5 mM acetic acid (terminating electrolyte), and 20 mM -aminocaproic acid 5mM acetic acid 0.1% m/v hydroxypropylmethylcellulose (background electrolyte). A clear separation oflysozyme from other components of acidic sample extract was achieved within 15 min. Method characteristics, i.e., linearity (0#50 g/mL), accuracy (recovery 96 5%), intra-assay (3.8%), quantification limit (1 g/ml), and detection limit (0.25 g/mL) were determined. Low laboriousness, sufficient sensitivity and low running costs are important attributes of this method. The developed method is suitable for the quantification of the egg content in egg pasta.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Electrophoresis

  • ISSN

    0173-0835

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    860-864

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus