Balení upraveného čerstvého ovoce a zeleniny - sborník
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008485" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008485 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Balení upraveného čerstvého ovoce a zeleniny - sborník
Popis výsledku v původním jazyce
Balené upravené čerstvé ovoce a zelenina představují velmi náročný výrobek. Použitá surovina musí být vysoké komerční, fysiologické a hygienické kvality, výroba musí zajistit vysoký hygienický standard a nepřetržité dodržování chladicího režimu. Obalovýmateriál vedle mechanických a estetických vlastností musí vyhovovat fysiologickým nárokům upravené zeleniny a ovoce. Modifikovaná atmosféra, která se uvnitř obalu tvoří, přispívá k prodloužení kvality výrobku, ale při nevhodných podmínkách může naopak vést k nežádoucím změnám a znehodnocení produktu.
Název v anglickém jazyce
Packaging of fresh ready-to-eat fruits and vegetables
Popis výsledku anglicky
Fresh fruits and vegetables used for packed pre-prepared product have to be of high commercial, physiological and hygienic quality and require well controlled cold chain. Packaging materials properties (permeability for water vapor, oxygen, carbon dioxide) have to allow the modified atmosphere creation inside the package.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek VI. Mezinárodní konference Obalové dny
ISBN
80-7080-529-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Název nakladatele
ICT Press, VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
19. 11. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—