Právní předpisy upravující balení masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879631" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879631 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2021-5/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2021-5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Právní předpisy upravující balení masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Většina potravin je dnes prodávána jako tzv. balená potravina, a dále značná část převážně masa a masných výrobků mohou spotřebitelé koupit jako potravinu zabalenou. S potřebou potravinu předat zákazníkovi v obalech je spojena ovšem celá řada povinností a povinných vlastností obalového materiálu. Nové poznatky kladou důraz na vlastnosti obalu, ať jde o vlastnosti chemické, fyzikální nebo technologické. Mimo to, stále zvyšující se produkce ovšem vyžaduje i regulaci spotřeby obalů a obalových materiálů, které mají vliv na životní prostředí. A právě všechny tyto požadavky jsou upraveny v celé řadě nařízení Evropské unie, ale i naší národní legislativy.
Název v anglickém jazyce
Legal regulation of safety and quality of meat and meat products
Popis výsledku anglicky
Most foods are now sold as so-called packaged foods, and a significant proportion of mostly meat and meat products can be bought by consumers as packaged foods. However, the need to deliver food to the customer in packaging is associated with a number of obligations and mandatory properties of packaging material. New findings emphasize the properties of packaging, whether chemical, physical or technological. In addition, the ever-increasing production also requires the regulation of the consumption of packaging and packaging materials that have an impact on the environment. And it is precisely all these requirements that are regulated in a number of European Union regulations, but also in our national legislation.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
12-16
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—