Význam n-6 a n-3 nenasycených mastných kyselin ve výživě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008824" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008824 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam n-6 a n-3 nenasycených mastných kyselin ve výživě
Popis výsledku v původním jazyce
Příjem n-6 polyenových kyselin by se mohl spíše poněkud omezit, ale příjem n-3 polyenových kyselin by se měl značně zvýšit. Optimálními oleji jsou řepkový a sójový, z potravin ryby.
Název v anglickém jazyce
Importance of n-6 and n-3 essential fatty acids in human nutrition
Popis výsledku anglicky
The consumption of n-6 polyenoic fatty acids could be moderately decreased, while the consumption of n-3 polyenoic fatty acids should be substantially increased. The optimum oils are rapeseed and soybean oils, among other foods fish are preferable.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok - XLI. Medzinárodná konferencia z technológie a analytiky tukov
ISBN
80-86238-32-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
43-46
Název nakladatele
Spoločnosť chemikov Slovákov
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Trenčianske Teplice, SR
Datum konání akce
14. 5. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—