Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Arpink red - nové potravinářské barvivo

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012741" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012741 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Arpink red - nové potravinářské barvivo

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Arpink red is a new colorant available in meat industry. It was isolated from mould Penicillium oxalicum var. armeniaca. Addition of this colorant to the meat products was tested under laboratory and industrial conditions. Colour was measured by means ofreflectance spectrophotometry (Minolta CM2600) and expressed as colour values of CIELab system. As expected, the addition of colorant decreased the lightness L* and increased the coordinate a*. It is evident that colour (described by coordinates a* andb*) of meat products with Arpink red is more similar to the natural colour of meat products than that one of meat products with addition of the cochineal.

  • Název v anglickém jazyce

    Arpink red - a new food colorant

  • Popis výsledku anglicky

    Arpink red is a new colorant available in meat industry. It was isolated from mould Penicillium oxalicum var. armeniaca. Addition of this colorant to the meat products was tested under laboratory and industrial conditions. Colour was measured by means ofreflectance spectrophotometry (Minolta CM2600) and expressed as colour values of CIELab system. As expected, the addition of colorant decreased the lightness L* and increased the coordinate a*. It is evident that colour (described by coordinates a* andb*) of meat products with Arpink red is more similar to the natural colour of meat products than that one of meat products with addition of the cochineal.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    6.konferencia Výživa - potraviny- legislativa

  • ISBN

    80-227-2155-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    205-208

  • Název nakladatele

    Vydavatelstvo STU

  • Místo vydání

    Detva

  • Místo konání akce

    Detva, SR

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku