Arpink Red - nové barvivo v masném průmyslu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019990" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00019990 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
němčina
Název v původním jazyce
Arpink red - ein neuer Farbstoff in der Fleischindustrie
Popis výsledku v původním jazyce
Ein neuer Farbstoff Arpink red (der durch Penicillium oxalicum var. armeniaca produziert wird) wurde in einigen Fleischerzeugnissen getestet und die Farbe beurteilt. Angaben von CIELab koordinaten a* und b* und Helligkeit L* sind angegeben. Optimales Farbton wurde in Kombination mit Kochineal erreicht.
Název v anglickém jazyce
Arpink Red - a new colouring agent in the meat industry
Popis výsledku anglicky
A new colourant Arpink red (that is produced by Penicillium oxalicum var. armeniaca) was tested in several meat products and their colour was evaluated. Data of CIELab system a* and b* and lightness are presented. Optimal hue was achieved by in combination of arpink with cochienal.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Fleischereitechnik
ISSN
0176-9502
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
7/8
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—