Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detekce a částečná charakteristika bakterií mléčného kvašení vyskytujících se v sýrech eidamského typu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012760" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012760 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Detekce a částečná charakteristika bakterií mléčného kvašení vyskytujících se v sýrech eidamského typu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly zhodnoceny změny v počtech laktokoků, mezofilních a termofilních laktobacilů v průběhu 20 týdnů zrání sýra Eidam při teplotě 12-14oC. Ze 137 kmenů rodu Lactobacillus izolovaných v pozdějších fázích zrání 61 vykazovalo určitou antibakteriální aktivitu vůči Lactobacillus helveticus CH1, 6 antifungální aktivitu vůči Fusarium proliferatum.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection and partial characterization of lactic acid bacteria in eidam cheese.

  • Popis výsledku anglicky

    The changes in the count of viable lactococci, mesophilic and thermophilic lactobacilli during the ripening period of Edam cheese (20 weeks at 12-14oC) were evaluated. From 137 Lactobacillus sp. strains isolated from the later stages of ripening 61 of them showed a certain antibacterial activity against Lactobacillus helveticus CH1 and 6 of them antifungal activity against Fusarium proliferatum.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek semináře "Mléko a sýry 2004"

  • ISBN

    978-80-86238-42

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    205-210

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku