Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Růstový model a metabolická aktivita biofilmu pivovarských kvasnic na porchu částic mláta: Biokatalyzátor pro kontinuální kvašení piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012791" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012791 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67985858:_____/04:00105036

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Growth Model and Metabolic Activity of Brewing Yeast Biofilm on the Surface of Spent Grains: A Biocatalyst for Continuous Beer Fermentation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An important factor in the design and performance of the immobilized yeast reactor is immobilized cell viability and physiology. It can be hypothesized that the changes of the physiological state of the immobilized brewing yeast are due to the aging process to which the immobilized yeast are exposed in the continuous reactor. A mathematical model of the immobilized yeast biofilm growth on the surface of spent grain particles was formulated. The concept of the active fraction of immobilized biomass was included into the model. The model successfully predicted the dynamics of the immobilized cell growth, maximum biomass load, free cell growth and glucose consumption under constant hydrodynamic conditions in a bubble-column reactor.

  • Název v anglickém jazyce

    Growth Model and Metabolic Activity of Brewing Yeast Biofilm on the Surface of Spent Grains: A Biocatalyst for Continuous Beer Fermentation

  • Popis výsledku anglicky

    An important factor in the design and performance of the immobilized yeast reactor is immobilized cell viability and physiology. It can be hypothesized that the changes of the physiological state of the immobilized brewing yeast are due to the aging process to which the immobilized yeast are exposed in the continuous reactor. A mathematical model of the immobilized yeast biofilm growth on the surface of spent grain particles was formulated. The concept of the active fraction of immobilized biomass was included into the model. The model successfully predicted the dynamics of the immobilized cell growth, maximum biomass load, free cell growth and glucose consumption under constant hydrodynamic conditions in a bubble-column reactor.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biotechnology Progress

  • ISSN

    8756-7938

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    20

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1733-1740

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus