Kinetika akumulace pivovarských kvasnic na povrchu částic mláta: Biokatalyzátor pro pivovarství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012831" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012831 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Kinetics of Brewing Yeast Accumulation on the Surface of Spent Grains: A Biocatalyst for Brewing Application
Popis výsledku v původním jazyce
An important factor in the design and performance of the immobilized yeast reactor is immobilized cell viability and physiology. It can be hypothesized that the changes of the physiological state of the immobilized brewing yeast are due to the aging process to which the immobilized yeast are exposed in the continuous reactor. A mathematical model of the immobilized yeast biofilm growth on the surface of spent grain particles was formulated. The model successfully predicted the dynamics of the immobilized cell growth, maximum biomass load, free cell growth and glucose consumption under constant hydrodynamic conditions in a bubble-column reactor.
Název v anglickém jazyce
Kinetics of Brewing Yeast Accumulation on the Surface of Spent Grains: A Biocatalyst for Brewing Application
Popis výsledku anglicky
An important factor in the design and performance of the immobilized yeast reactor is immobilized cell viability and physiology. It can be hypothesized that the changes of the physiological state of the immobilized brewing yeast are due to the aging process to which the immobilized yeast are exposed in the continuous reactor. A mathematical model of the immobilized yeast biofilm growth on the surface of spent grain particles was formulated. The model successfully predicted the dynamics of the immobilized cell growth, maximum biomass load, free cell growth and glucose consumption under constant hydrodynamic conditions in a bubble-column reactor.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
Praha
Název nakladatele resp. objednatele
Process Engineering Publisher, Novosad, J.
Verze
Neuveden
Identifikační číslo nosiče
80-86059-40-50