Vliv směsi povrchově aktivních látek na oxidaci lipidů v emulzích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012928" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012928 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv směsi povrchově aktivních látek na oxidaci lipidů v emulzích
Popis výsledku v původním jazyce
Byly připraveny dva typy emulzí. V první variantě byl použit 1-acylglycerol jako emulgátor. Ve druhé variantě byly použity jako emulgátor 1-acylglycerol a polyglycerolpolyricinoleát (PGPR). Emulze, u nichž je mezifázové rozhraní tvořeno směsí emulgátorů,oxidují rychleji.
Název v anglickém jazyce
The influence of surface active substance mixture on lipid oxidation in emulsions
Popis výsledku anglicky
Two types of emulsions were prepared. In the first type 1-acylglycerol was used as an emulsifier. In the second type of emulsions 1-acylglycerol and polyglycerolpolyricinoleate (PGPR) were used as an emulsifier. Emulsions containing a mixture of emulsifiers oxidized faster.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
30-33
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
24. 5. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—