Charakterizace kmenů Lactococcus lactis susbs. lactis a Lactococcus lactis susbs. cremoris z genotypového hlediska.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015557" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015557 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Charakterizace kmenů Lactococcus lactis susbs. lactis a Lactococcus lactis susbs. cremoris z genotypového hlediska.
Popis výsledku v původním jazyce
Pro genotypické rozlišení poddruhů lactis a cremoris mebyla metoda FISH vhodná. PCR byla vhodná pouze pro genotypické rozlišení kmenů Lactococcus lactis produkujících nebo neprodukujících nisin. Kmeny Lactococcus lactis subsp. lactis a Lactococcus lactissubsp. cremoris mohou být úspěšně rozlišeny pomocí metody restrikční analýzy genů rRNA nebo metody RAPD (Randomly Amlified Polymorphis DNA).
Název v anglickém jazyce
Characterisation of Lactococcus lactis susbs. lactis and Lactococcus lactis susbs. cremoris from the genotypical point of view.
Popis výsledku anglicky
For genotypical differentiation of subspecies lactis and cremoris the FISH method was not suitable. PCR was the method suitable only for genotypical differentiation of Lactococcus lactis strains producing or no-producing nisin. Lactococcus lactis subsp.lactis and Lactococcus lactis subsp. cremoris can be successfully distinguished by the method of restriction analysis of rRNA genes or the RAPD method (Randomly Amplified Polymorphic DNA).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů