Genotypická charakterizace vybraných kmenů Lactococcus lactis susbs. lactis a Lactococcus lactis susbs. cremoris.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016316" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016316 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Genotypická charakterizace vybraných kmenů Lactococcus lactis susbs. lactis a Lactococcus lactis susbs. cremoris.
Popis výsledku v původním jazyce
Práce byla zaměřena na fenotypickou a genotypickou charakterizaci 20 vybraných kmenů Lactococcus lactis. Z kolekce laktokokových kmenů byl na základě fenotypických vlastností pouze kmen NIZO B33 charakterizován jako Lactococcus lactis subsp. cremoris. Zbylých 19 kmenů bylo určeno jako Lactococcus lactis subsp. lactis.
Název v anglickém jazyce
Genotypical characterisation of selected strains of Lactococcus lactis susbs. lactis and Lactococcus lactis susbs. cremoris.
Popis výsledku anglicky
Work was focused on the phenotypical and genotypical characterization of 20 selected Lactococcus lactis strains. Only the strain NIZO B33 was phenotypically characterized as Lactococcus lactis subsp. cremoris out of the collection of lactococcal strains.Remaining 19 strains were identified as Lactococcus lactis subsp. lactis.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3163" target="_blank" >QF3163: Využití potenciálu "divokých" kmenů bakterií mléčného kvašení v mlékárenských technologiích.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů