Potenciální antioxidanty Maillardova typu z vybraných aminokyselin a pruduktů fragmentace cukrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015579" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015579 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Maillard type potential antioxidants from selected amino acids and products of sugar fragmentation
Popis výsledku v původním jazyce
Among reactive dicarbonyls and hydroxycarbonyls products of sugar fragmentation, biacetyl can act as an efficient precursor of reducing compounds in the presence of various amino acids. Reactions of biacetyl with 30 amino acids were studied and 2 reducing compounds were identified as quinones and corresponding phenols, respectively.
Název v anglickém jazyce
Maillard type potential antioxidants from selected amino acids and products of sugar fragmentation
Popis výsledku anglicky
Among reactive dicarbonyls and hydroxycarbonyls products of sugar fragmentation, biacetyl can act as an efficient precursor of reducing compounds in the presence of various amino acids. Reactions of biacetyl with 30 amino acids were studied and 2 reducing compounds were identified as quinones and corresponding phenols, respectively.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů