Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vznik antioxidantů z biacetylu a vybraných aminokyselin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015694" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015694 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vznik antioxidantů z biacetylu a vybraných aminokyselin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Biacetyl, jeden z reaktivních dikarbonylových a hydroxykarbonylových produktů Maillardovy reakce, může působit jako účinný prekurzor vzniku redukujících látek. Reakce biacetylu s 30 aminokyselinami byly studovány a 2 redukující produkty byly identifikovány. Jednalo se o chinony a odpovídající difenoly.

  • Název v anglickém jazyce

    Formation of antioxidants from biacetyl and selected amino acids

  • Popis výsledku anglicky

    Among reactive dicarbonyls and hydroxycarbonyls products of sugar fragmentation, biacetyl can act as an efficient precursor of reducing compounds in the presence of various amino acids. Reactions of biacetyl with 30 amino acids were studied and 2 reducing compounds were identified as quinones and corresponding diphenols, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů